Wipach

 

manjše družinsko, butično vinarstvo

Ker verjamemo v naravne metode predelave grozdja, verjamemo tudi v svoje vino. Prepričani smo, da je vrhunska kakovost mogoča le ob popolni predanosti. Stremimo k temu, da bi bila naša vina naravna in ljudem prijazna. Saj v prvi vrsti vino pridelujemo zase, za svojo družino in prijatelje.
Vina Wipach so pridelana po francoski metodi battônage (mešanje droži v vinu med zorenjem). Na takšen način z naravnimi procesi v vinu poudarimo kremasto teksturo in gladek, intenziven okus. Z mlečno-kislinskim razkisom pa dosežemo mehkobo in prijetno maslenost. Posledično ne uporabljamo umetnih arom ter barvil, zato so naša vina naravna ter neoporečna.

Skoraj vsa vina staramo v francoskih barrique sodih, kar poudari sadno aromo ter obogati barvo vina. Posledično je vino, zaradi prisotnosti hrastovega tanina ter ožganine, bolj odporno in obstojno. Prav to pa je tudi razlog za nižjo vsebnost žvepla. Ker smo manjše butično vinarstvo, svoja vina zgolj stekleničimo.

 

 

 

 

 

Cutlus

 

Z veliko ročnega dela, truda
in predanosti sledimo naravi.

Če je vino samo po sebi objekt umetnosti je zagotovo vinograd prvi korak na tej poti. Vsak vinograd je zgodba zase, za dobro vino ga je treba dobro spoznati in dobro skrbeti zanj.

 

 

Cultus

 

Cutlus

 

Cutlus

 

 

Bogata tradicija vinogradništva in vinarske družine sega vse do leta 1778 in se prenaša iz roda v rod. Moji predniki so sprva pridelovali majhno količino vina, vendar so bili zelo ponosni in hvaležni za to, kar so s težkim trudom pridelali. Moje ime je Urban Petrič in sem osma generacija vinarjev. Imam veliko strasti, predanost in ljubezni do vinogradništva in vinarstva, tako kot prejšnji lastniki.

 

 

 

 

 

Žorž4

 

Kmetija je ena večjih družinskih kmetij v Vipavski dolini, saj pridelujemo grozdje na površini 20 hektarjev, kar nam letno prinese med 50 do 60.000l vrhunske kapljice. Vinograde imamo zasajene z rdečimi sortami merlot, cabernet sauvignon in barbera. Bele sorte pa so: sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat, malvazija, rizling in rebula, prav posebno mesto v naših vinogradih pa imata avtohtoni sorti zelen in pinela.